2_Wallpost_Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29 2018

Disusun khas untuk bantu persediaan anda

SESI 15 OGOS 2018

  • Huraian format TERKINI 2018! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!
  • Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam!
  • Contoh soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini..
  • Soalan Seksyen A & B diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya.

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Peperiksaan PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 Sesi 15 Ogos ini?

USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!
ikr
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Kami telah bersama graduan melalui proses transformasi peperiksaan tapisan kerajaan.

Dari sesi ujian secara offline yang dilaksanakan oleh pihak SPA sehingga kini ianya dalam medium Online. Dari tapisan ujian 5 Seksyen ujian kepada ringkasan kini kepada 2 Seksyen secara online.

Untuk pelbagai jawatan, ribuan telah lulus. Antaranya;
lulus19
lulus18
lulus17
lulus16
lulus15
lulus6
lulus4
lulus2
lulus1
lulus
Semua Calon Sedang KALUT!
Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam 15 OGOS ini. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk exam ini. Exam PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 panggilan pusat ini kali terakhir diadakan pada tahun 2016 yang lalu.

Jadi sesi ini tawaran tempat adalah banyak. Tapi anda jangan lupa, anda sedang bersaing dengan puluh ribu calon yang lain juga. Semua mahukan jawatan ini dan nak ambil peluang yang ditawarkan oleh SPA 2 tahun sekali ini :)

Ertinya, jumlah calon RAMAI! Tapisan akan dilakukan dalam pelbagai peringkat sebelum anda boleh menjawat jawatan yang ditawarkan iaitu Penolong Pegawai Tadbir N29 sesi ambilan 2018

Anda kena LULUS ujian ini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ramai calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 15 OGOS ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan peperiksaan. Masih ada 2 FASA lagi sebelum anda boleh menjawat jawatan N29 ini.
Anda kena berjaya tahun ini
Calon yang memohon untuk kerja kerajaan terlalu ramai. Jika anda GAGAL tahun ini, mungkin tahun sesi yang akan datang anda tak dipanggil lagi. Peluang dibuka untuk calon lain pula
Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun 2016/17 pula Tan Sri Arpah Abd Razak dan kini 2018 pengerusi yang baru
Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda MUNGKIN akan di bawa ke sesi 'Assessment Center' dulu). Mungkin sesi akan datang tapisan lain
... dan banyak lagi kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!
Tim Infokerjaya nak bantu anda
Jika anda cari soalan ramalan atau soalan bocor, memang tak ada di sini. Kami nak anda hadir dengan penuh integriti, sebagai calon paling tepat untuk berkhidmat dalam kerajaan.

Rujukan ini disusun dengan pengalaman bersama calon sejak tahun 2008. Fokus kami adalah untuk bantu persediaan anda, beri keyakinan kepada anda, keluarkan anda dari 'blurr' tak tau macam mana exam tu nanti.

Pada sesi exam N29 sesi 2016 lalu, ramai yang email bagi maklumbalas menggembirakan kami. Ianya sejurus lepas sesi peperiksaan. Mereka kongsikan bagaimana rujukan ini berjaya naikkan keyakinan mereka, bagaimana jawab soalan dengan tenang dan yakin.
3
11
4
5
7
12
13
14
15
18
Ini rujukan mereka guna
soalanpenolongpegawaitadbir
Ianya bukan BUKU tetapi "Ebook" disediakan dalam format PDF dan boleh dibaca menggunakan Adobe Reader. Ia adalah produk digital dan boleh di akses menggunakan link download.
Tim Infokerjaya nak bantu anda
Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
Jelas format 2016! Jika anda menggunakan rujukan 2014 ke bawah, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaiman soalan ditanya.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 15 OGOS ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan online ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan pegawai kerajaan ini.
Ini yang bakal anda dapat

Huraian Format 2018

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2018 yang berbeza dengan 2017 & 2016

Lebih 50++ Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji

Pecahan setiap Seksyen

Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!

Lebih 40++ Soalan Seksyen B

Bukan soalan sebenar tetapi soalan yang disusun oleh Tim Infokerjaya untuk memberikan keyakinan semasa peperiksaan 15 OGOS ini. Soalan-soalan Matematik diberikan jalan kerja!

90++ Nota Ringkas

TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PPT perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Tip Sulit Sukses!

Untuk setiap seksyen ada jerat dan trick yang sengaja diadakan. Tujuannya hanya satu, menyingkirkan calon yang ramai! Ada beberapa maklumat penting yang bakal menjadi senjata untuk anda selamat dari perangkap ini. Rahsia ini untuk anda sahaja :)

Lagi calon yang lulus sebelum ini..
lulus6
lulus9
lulus14
lulus7
lulus10
lulus13
Jika nak dikongsikan feedback daripada 'senior-senior' anda sebelum ini ianya terlalu banyak. Ada yang tulis di blog, yang email, yang sms, yang Whatsapp, yang maklum di Facebook, di Telegram...

TERLALU BANYAK!

Tim Infokerjaya tidak menjamin untuk anda lulus tetapi apa yang kami jamin adalah, persediaan anda akan jauh lebih mantap berbanding calon-calon yang lain. Anda kena sedar yang anda sedang bersaing dengan puluh ribu calon yang lain untuk jawatan Pegawai Perkhidmatan Awam ini.

Apa yang kami kongsikan adalah pengalaman kami bersama calon sejak tahun 2008/09. Ada yang gagal dan ada yang lulus tetapi apa yang paling penting adalah anda melakukan sesuatu untuk lulus

Jika anda serius, kami 200% lebih serius untuk bantu anda
luluspeperiksaanonline
Apa yang menghalang anda dari berjaya sekarang adalah 'DIRI ANDA SENDIRI"

Anda dah berjumpa tempat yang betul, rujukan yang telah terbukti membantu calon sejak sekian lama. Berikan peluang untuk diri anda berjaya kerana anda berhak berjaya!

Terus berfikir dan biarkan calon-calon lain jauh meninggalkan anda. Sertai mereka dalam meninggalkan ribuan calon yang lain dalam peperiksaan 15 OGOS ini dengan buat tempahan sekarang!
soalanpenolongpegawaitadbir
Ianya bukan BUKU tetapi "Ebook" disediakan dalam format PDF dan boleh dibaca menggunakan Adobe Reader. Ia adalah produk digital dan boleh di akses menggunakan link download.
SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2018 berbanding 2017.

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 2 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)
Disclaimer:

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan
© 2008 - 2018 - Infokerjaya (LLP0003706-LGN) - All Rights Reserved